diumenge, 10 de maig del 2015

Qüestionari Segre - Política del món local i el procés d'independència.

Polítics en el món local / procés independència (1 de maig)

  • Hi ha qui considera el 24M com la primera volta del 27S. Creu que és així?
Creiem que segurament serà així, però estem votant la política local pels proper 4 anys sigui quin sigui el resultat del 27S. Estem decidint la politica local i el futur de la ciutat de forma directa.
  • Quin creu que ha de ser el paper dels ajuntaments i la resta d’administracions local en el marc del procés?
Donar suport al dret a decidir i facilitar el procés perquè la població pugui decidir democràticament.
  • Quin paper hi pensa jugar si obté representació a l’Ajuntament de Tàrrega? Seria el mateix que si governa?
Donar suport al principi del dret a decidir en tots dos casos.Però també al dret a decidir sobre totes les coses per part de la ciutadania
  • Fins on està disposat a arribar per defensar o lluitar contra el debat obert a Catalunya?
  Lluitarem perquè la població pugui expressar la seva voluntat.
  • Tàrrega està adherida a l’AMI. Creu que hi ha de seguir essent?
Si hi és, i serveix per facilitar el camí cap a l expressió democràtica, ens sembla bé.

Valoració de la legislatura que s’acaba (1 de maig)
  • Faci un breu resum de la present legislatura (5 o 6 línies), tot valorant la tasca de l’equip de govern com de l’oposició i destacant-ne alguns punts
Aquesta legislatura ha estat “invisible”. La seva obsesió ha estat eixugar el deute. Per tant, han estat quatre anys amb una gran parquedat d'idees i cap política innovadora que hagi beneficiat les persones amb més necessitats. L oposició tampoc s’ha fet notar en gairebé res. Una legislatura perduda.
  • Resumeixi en una frase què ha fet el seu partit a Tàrrega els darrers 4 anys
Ho farem a partir d’ara som una coalició nova.
  • Quines són les prioritats del seu programa electoral?
Treballar per eliminar la pobressa, sobretot entre els més joves i treballar per assegurar la dignitat de tots i totes i per construir una societat més igualitària, justa i sostenible. També per fer créixer la ciutat des del punt de vista econòmic
  • Quina és la necessitat més urgent de la ciutat?
Atendre les necessitats de les persones i famílies i treballar per restaurar la seva dignitat humana. Treballarem per revifar leconomia local per poder augmentar els ingressos municipals i acabar amb l ‘atur,
  • Sabria dir breument quins són els punts forts de la candidatura que encapçala?
La diversitat de procedència d’una candidatura aglutinadora, participativa i col·lectiva. Unes persones amb una voluntat conjunta de treballar per mantenir i recuperar els serveis i polítiques socials que atenen les necessitats reals de la població.
  • Creu que en el context de crisi actual els ajuntaments tenen les mans lligades?
Una mica sí, però no del tot. Amb els diners de què es disposa es poden fer polítiques socials, culturals i de promoció com a punts fonamentals. Les mans estan bastant lligades per poder generar més ingressos però no per decidir la distribució i les prioritats dels recursos.
  • Si l’endemà de les eleccions ha d’asseure’s a negociar amb un altre partit per formar govern i/o donar-hi suport, amb qui no ho faria? Quines condicions posaria com irrenunciables?
Nosaltres som i serem molt ferms en la defensa de les nostres prioritats i polítiques socials i econòmiques. Si algú en vol parlar, nosaltres hi estarem disposats. No obstant, és molt improbable que puguem parlar de res amb els partits responsables del que està passant.
  • Quin paper ha de tenir Tàrrega en el marc de la demarcació de Lleida?
 És important aprofitar les realitats que tenim pel que fa a la localització i a les infraestructures de la ciutat, i, a més, ser un model de ciutat que va més enllà en la protecció dels seus ciutadans.
  • Ha de mantenir el seu pes dins la Diputació?
Creiem que com més presència tingui, millor. Ara, no és el mateix que hi sigui algú amb una sensibilitat social que no pas una altra sense aquesta sensibilitat. De totes maneres, nosaltres som partidaris de la seva extinció, dins d’una reforma administrativa en profunditat.
  • Creu que el fet que l’actual alcaldessa, Rosa M. Perelló, n’hagi estat vicepresidenta ha estat positiu per a Tàrrega?
No sembla que s’hagi notat la seva presència com a dirigent de la Diputació. Ni s’ha notat, ni s’ha sabut quin ha estat el diferencial entre ser-ho o no ser-ho ( si és que n’ hi ha hagut).

         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada