diumenge, 10 de maig del 2015

Qüestionari al diari Segre- Polítiques socials, igualtat i salut.

  • Faci un breu balanç (un paràgraf de 5 o 6 línies) de la present legislatura.
Creiem que , com en els anteriors apartats, la legislatura ha estat continuista. Han incrementat molt les tarifes de les Llars d’ infants, la qual cosa vol dir una seriosa retallada en l ‘aspecte social. En l ‘aspecte de la salut, no hi ha hagut una resposta ferma contra les retallades de serveis del CAP i s’ ha donat suport de manera incondicional al Consorci de Lleida que, si s’ hagués aplicat, hagués afectat de manera molt negativa els serveis de salut de la demarcació. Sort que ho hem pogut aturar. Pel que fa al tema d’ igualtat, han fet falta moltes més campanyes divulgatives i de conscienciació.
  • Quines són les seves propostes de futur en aquestes matèries?
  • Polítiques socials
És el punt fonamental del nostre programa i ho serà de la nostra actuació a l’ Ajuntament. Hem elaborat un PLA INTEGRAL DE RESCAT SOCIAL ,CONTRA L ‘ATUR I CONTRA LA POBRESA. Es composa de dues parts: una primera amb mesures pal·liatives per millorar les condicions de vida de la gent més afectada per la crisi, i una altra amb mesures de creació d’activitat econòmica i de llocs de treball. Hi ha uns objectius , unes actuacions i un balanç final per poder fer millores de futur , si és el cas. Un principi fonamental d’ aquest pla és el de la coordinació entre diferents institucions, entitats i societats econòmiques, educatives, etc. na vegada informats i signats els compromisos de tots, s’ ha de passar a les mesures concretes, algunes de les quals són:
-Beques menjador per a l’estiu, ajuts pobresa energètica,ajuts lloguers habitatge social, ajuts alimentaris, més disponibilitat d’ allotjaments, manteniment habitatges, ajuts necessitats urgents, etc
- Facilitar de manera activa iniciatives empresarials arrelades a la realitat nostra, Pla estratègic municipal d’ aprofitament del Segarra –Garrigues i de les activitats que se’n derivin, suport actiu a noves contractacions en els comerços i empreses, suport actiu a l ‘economia social, cooperativa i verda, pla d estalvi energètic de vivendes,etc Pel que fa al paper que haurà de jugar l ‘Ajuntament ,serà el de coordinador i difusor del Pla, a més d’ incrementar els pressupostos socials per partides i objectius , segons les necessitats. Hi ha ajuntaments que algunes patides les han incrementat fins a un 500%.
  • Igualtat .
Campanyes de mentalització i de difusió de valors d’ igualtat, respecte, dignitat de la persona, etc. Amb anàlisis de l’ impacte que han tingut. Sobre temes de violència de gènera, respecte als que viuen a Tàrrega provinents d’ altres països, etc
  • Salut
Defensa a ultrança del sistema públic de salut i rebuig a qualsevol intent de retallar-lo i/o reorganitzar-lo. Oposició radical al consorci que hem pogut parar entre tots. Pressió efectiva des de l’ Ajuntament per restaurar les mancances en el CAP ocasionades per les retallades. Creació d’un Consell Local per la Salut. Crear un banc de medicaments per pal·liar les impossibilitats d’ accés als medicaments dels que no poden.
  • La mort d’Alba Martí a mans de la seva exparella va marcar un abans i un després a la ciutat. Ho demostra el fet que l’actual equip de govern va endegar una campanya contra la violència de gènere. Quina opinió li mereix? Creu que ha estat efectiva?
Qualsevol campanya és positiva. De totes maneres , en qualsevol acció que s’ emprengui hi ha d’ haver una anàlisi dels resultats que s’ hagin volgut aconseguir i , que nosaltres sapiguem, això no hi ha sigut.
  • Què més pensa fer per lluitar contra aquesta lacra social?
Creiem que el més important és anar divulgant valors de respecte, dignitat bàsica de la persona i igualtat, però no solament en l ‘àmbit de la violència de gènere,sinó en moltsd’ altres. Per exemple en la comprensió de les diferències de la gent d’ altres països que s’han instal·lat entre nosaltres, sobre els quals es diuen moltes falsedats.
  • Creu que el camí per lluitar contra la violència contra les dones passa per l’educació?
Evidentment. Educació en el respecte i en la igualtat. Aquí l’Ajuntament hi pot fer molt, però hi ha altres àmbits que potser són més importants , com és ara el familiar i els valors que s’hi transmeten
  • Hi ha sectors socials que estan descontents amb el tracte rebut (ex: avis, joves...)? Com caldria resoldre el seu malestar?
Moltes de les retallades en la vida dels avis no són d’ origen municipal, però és des del municipi que s’ ha de protestar i fer pressió i , si é el cas, contribuir a reparar el dany en allò que sigui possible. Estem segurs que hi ha molta genmt gran que viuen sols i de manera molt precària. Caldria aconseguir detectar les seves mancances i poder ajudar-los, potser a través del CAP, i sempre de forma voluntària per part d’ ells.
El mateix passa amb els joves, e problema principal dels quals és que no troben feina. Al pla integral que hem explicat, ja diem com ho hem de fer per poder crear nous llocs de treball.
  • Tàrrega ha estat una de les places més bel·ligerants contra el Consorci Sanitari, que compta amb l’oposició de la Marea Blanca i molts dels treballadors del sector. Quin és el seu posicionament? Té propostes per contribuir a la seva aturada o posada en marxa?
Totalment en contra, perquè no estaria sotmès a controls parlamentari, estaria en mans dels seus màxims dirigents, es precaritzarien les contractacions com en l ‘ empresa privada i no garantiria un tracte millor i uns serveis de major qualitat. La Marea blanca amb els seus esforços i les resolucions parlamentàries d’ alguns partits de la nostra coalició, amb el suport posterior de la resta de la càmera, han permès paralitzar el projecte. Ésun exemple que lluitant , espodenaconseguir moltescoses.

Cultura / turisme / esports (15 de maig)

  • Faci un breu balanç (un paràgraf de 5 o 6 línies) de la present legislatura
Continuista com en totes les matèries de govern i en alguns aspectes amb retallades o supressions. S’ han suprimit algunes mostres culturals com La Terrasseta o el festival de música ètnica ( em falta el nom) que tornarem a restaurar
  • Quines són les seves propostes de futur en aquestes matèries?
Continuïtat en allò que funciona i suport a altres manifestacions més minoritàries i/o vanguardistes i aquelles que aportin esperit crític i analític de la realitat a la ciutadania.
  • FiraTàrrega és l’esdeveniment estrella del calendari targarí. Quin ha de ser en un futur el suport que li dóna l’Ajuntament ara que les subvencions d’altres administracions s’han vist retallades?
La Fira ha demostrat al llarg dels anys una gran capacitat de resistència i de millora tot adaptant-se als nous temps. La Fira funciona molt bé i és de lloar. Des de l’ Ajuntament hi haurà la voluntat de donar suport a la Fira sempre en funció de les polítiques prioritàries i dels pressupostos “ zero” en què s’ haurà d’ avaluar any rere any on van els dinars i per fer què.
  • A la ciutat, però, han nascut els darrers anys nous festivals i/o propostes culturals. Com es reparteix el pastís entre tots de forma justa?
Els recursos són limitats , com ja se sap. A través dels pressupostos “ zero” s’ ha d’ actuar d’ acord amb les previsions que s’ hauran fet per a aquell exercici concret. Hi haurà la voluntat d’ ajudar totes les iniciatives culturals que estiguin d’ acord amb els objectius del Pla anual concret. Per a nosaltres, la cultura variada i amb contingut formatiu de valors i esperit analític i crític de la realitat serà una prioritat.
  • Els comerciants reclamen noves propostes d’oci i cultura. Els dóna la raó o pensa que Tàrrega ja és una ciutat molt viva en aquest sentit? És digna de competir amb altres localitats properes?
Estem totalment a favor d’ ajudar cel comerç de la ciutat i els autònoms i petites empreses. Nosaltres creiem que amb les mesures d’ incentiu que proposem en l ‘apartat econòmic els comerciants se’n poden beneficiar. D’ altra banda, creiem que Tàrrega és un centre cultural ,associatiu i d’ oci de primer ordre. Les activitats que es fan a la ciutat són contínues i de força qualitat.
  • Una de les apostes d’aquesta legislatura ha estat posar en valor el llegat jueu de Tàrrega i convertir-lo en pol d’atracció turística. S’ha fet bé la feina? Què més es pot fer? 
Creiem que el valor turístic del llegat jueu es bastant limitat. La iniciativa ha estat correcta. Cal insistir i millorar la feina feta en aquest aspecte.
  • Es treu el màxim suc al Museu Trepat? 
Creiem que la utilització i funcionament rendible, sobretot en aportació cultural per a la ciutadania, és un procés llarg i progressiu que no s’ ha d’ abandonar. Pel que fa als recursos , de nou caldrà parlar del que es disposa i dels plans que hi haurà en aquests anys i les necessitats per a les persones. El que s’ ha fet està bé. La manifestació EMBARRAT potser ha estat l’aposta més novedosa des d’ un punt cultural que hi ha hagut últimament. Potser l ‘Ajuntament hi hagués pogut fer alguna cosa més. Són el tipus de manifestacions culturals que nosaltres voldríem impulsar, juntament a les que ja hi ha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada