diumenge, 10 de gener del 2016

La nostra valoració de l'acord amb l'equip de govern per a l'aprovació dels pressupostos del 2016

El grup municipal Comú de Tàrrega i jo mateix com a regidor, volem fer constar els següents punts relatius a l ‘Acord a què hem arribat amb l ‘equip de govern a l ‘entorn dels pressupostos del 2016.
Primer- Aquest acord és fruit únicament i exclusivament del nostre interès per millorar la vida de la ciutadania de Tàrrega i en especial dels més perjudicats per la crisi i per les circumstàncies de la vida. Per tant, informem que no hem rebut cap gratificació, ni privilegi, ni recompensa, ni sou encobert , ni res que es pugui interpretar com un intercanvi d’ interessos més o menys espuris o justificats. És més, amb aquest acord, tan el nostre grup com la resta de grups, veurem retallades les percepcions que fins ara rebíem per al nostre funcionament.
Segon- Aquest acord respon a una consideració genèrica que en un moment donat ens vam plantejar el grup municipal, i que consisteix en valorar com a positiu les mesures que poguéssim aconseguir per al bé social, des de la nostra exigua minoria i a través del diàleg, enfront a la possibilitat de passar-nos tota la legislatura exercint una oposició fèrria i molt ideologitzada que a la llarga podria potser aportar alguns vots de ciutadans més radicals, però que no hagués aportat millores fefaents a la ciutadania , que és del que es tracta, segons el nostre punt de vista.
Tercer- Considerem que si podem seguir amb aquesta taula negociadora en quatre anys de legislatura, cosa que en principi ha de ser així, haurem pogut acordar amb l ‘equip de govern bastants mesures que acostaran una mica més la ciutat de Tàrrega al model que nosaltres hem defensat en el nostre programa, és a dir, a una ciutat és justa, solidaria, igualitària, sostenible i humana. I , per tant, haurem acomplert amb el nostre objectiu i les nostres promeses de ser útils i treure un rendiment social a la feina que ens porta la funció política que estem exercint. De qualsevol altra manera, no tindria cap sentit i ho consideraríem una tasca gairebé inútil.
Quart- Volem fer constar la bona predisposició de la senyora Perelló i, com a projecció, de tot l ‘equip de govern , a parlar i a arribar a acords, tot demostrant una seriosa voluntat negociadora ( que no fou així en l’ocasió de l’aprovació de les Ordenances municipals) i una considerable sensibilitat social en les seves consideracions i intervencions, cosa que compartim i reconeixem.
Cinquè- Volem informar que aquest acord es refereix únicament i exclusivament als actuals pressupostos del 2016 i que tenim la voluntat de continuar amb nous acords en ocasió dels propers pressupostos dels anys vinents. Però tenim també la voluntat de continuar amb la nostra tasca d’oposició en la resta de temes i en el tema de l’aplicació del propi pressupost, tot fent constar les nostres idees i presentant opcions diferents a les de l’equip de govern, en tots els moments en què no coincidirem.


Joan Fornsubirà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada