dimecres, 29 de març del 2017

EL GRUP MUNICIPAL COMÚ DE TARREGA I ELS PRESSUPOSTOS DEL 2017 (III)

Hem explicat a la Nova Tàrrega de les dues últimes setmanes, en primer lloc, fa quinze dies, quines van ser les nostres propostes per arribar a un acord de pressupostos amb la junta de govern, i en segon lloc, la setmana passada, com va quedar a la fi aquest pacte.
Passo ara a fer-ne una valoració final. És evident que el pacte és més pobre del que havíem pretès i que en la negociació han caigut algunes coses importants, com és ara els muntants econòmics que preteníem que es destinessin a aquests programes d’ajuts que hem acordat.
Alguns dels acords són bastant inconcrets, ja que fer estudis i projeccions de futur a vegades sol quedar en res.
No obstant creiem que el pacte conté algunes coses de valor com és ara:
1-      Posem sobre la taula temes que no es tenien en compte fins ara com l’ajut a petites empreses i emprenedors d’activitats especialment interessants, o bé ajuts a persones o famílies necessitades que no tenen protecció social específica.
2-      Revifem temes que es tenien oblidats  com són els ajuts a actuacions de particulars en estalvi i eficiència energètica.
3-      Desenvolupem temes que havien estat aprovats en mocions nostres però que estaven aparcats, i donem un pas més per a la seva implementació, sigui en l’actual període, sigui en el període que ve, com per exemple la tarifació social.
4-      Posem sobre la taula el tema de les voreres, i tot i que no es contempla pressupost específic en l’actual període, ens comprometem a fer el possible per aconseguir actuacions de millora en aquest aspecte.
5-      Consolidem les millores que vam aconseguir en el període anterior, sobretot el de la recepta social o banc de medicaments, de la mateixa manera que esperem aconseguir avançar i consolidar els temes d’aquest any.
I per acabar, cal dir que en aquesta ocasió reconeixem que no ha estat un pacte on es contemplen molts diners, diners que , d’altra banda, encara que es comprometin, no sempre s’utilitzen , com ja es va veure en el pacte de l’any passat.
En realitat aquest és un pacte de consolidació i inici de nous temes importants per a nosaltres i que, una vegada engegats, segurament no tindran atur i s’aniran incrementant en volum i pressupost,  i és bo que així sigui per a la gent de la ciutat.
Ja se sap que les coses van molt a poc a poc en determinats àmbit i els ajuntaments  n’és un d’ells. Nosaltres pensem en clau de tot el mandat, és a dir, en un termini de quatre anys, en què esperem haver avançat força en tots aquests temes i en altres que aniran apareixent.
Som conscients que el nostre grup és molt petit, el menor de tots, i que el nostre poder de convicció és força reduït. Si, malgrat tot això, podem aconseguir una gran part del que ens proposarem en aquests quatre anys, haurà valgut a pena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada