dimecres, 29 de març del 2017

LES OBRES DEL CARRER URGELL DE TÀRREGA COM A SÍMPTOMA


Volem decidir-ho tot

Des del nostre espai politics, el dels  “comuns”, diem a bastament que volem decidir-ho tot en el sentit que volem el dret a decidir sobre el futur de Catalunya, però també sobre totes les altres coses de la vida pública. És a dir, decidir quins models econòmic, energètic, fiscal, social i religiós, entre altres, preferim com a poble independent, quan ho siguem. I és que , si no fos així i tot seguís més o menys igual, poca cosa hauríem avançat en benefici de la majoria en la futura república catalana.

Defensarem una societat laica

Nosaltres , quan sigui el cas, defensarem una societat laica en què el fet religiós estigui garantit en l’àmbit privat sense cap mena de privilegi per a cap creença, i respecte absolut pels que no en tenim cap, segons el principi que les creences religioses pertanyen exclusivament a l’àmbit privat de la persona.

Privilegis econòmics de l’església

És per aquest motiu que ja es d’ara mateix denunciem els privilegis econòmics i ideològics desmesurats de què gaudeix l ‘església catòlica. En citaré alguns:

-       Segona institució espanyola amb més riquesa i bens mobles i immobles després de l’estat.
-       Aportacions variades i exempcions fiscals que sumen 11.000 milions d’euros anuals.
-       Concordat amb la Santa Seu vigent des del franquisme que assegura, entre altres coses, la presència de la formació catòlica en els centres d’ensenyament, amb els professors seleccionats pels bisbats.
-       Paradís fiscal de fet per a tots els béns i propietats de l’església, siguin de culte, siguin de qualsevol altra activitat, inclosos els negocis com cases rurals , pàrquings, entrades als edificis artístics,etc.

Sembradors de l’odi

Tot això a més, quan veiem que l’organització eclesiàstica espanyola, a la qual pertanyen els bisbes catalans també, és de les més retrògrades del món, clarament posicionada a la contra de l’actual política oberta del Papa Francesc al qual, sigui dit de passada, li estan fent la vida impossible al Vaticà i fora del Vaticà, com per exemple a Espanya.
O quan veiem que part dels nostres aportacions les dediquen a mitjans de comunicació de titularitat eclesiàstica que utilitzen la major part del seu temps a sembrar l’odi , no solament al procés d’autodeterminació de Catalunya i als que el propiciem, sinó a tot allò que tingui a veure amb visions de la vida progressistes. Són sobretot la cadena COPE i 13 TV, però no solament aquestes , sinó moltes d’altres. I no recordo que els bisbes catalans hagin mogut ni un dit per evitar un despropòsit tan gran. El despropòsit d’aquells que diuen sembrar l’amor, però en realitat, adoben l’odi als no creients i políticament “ incorrectes”.

El nostre vot de les obres el carrer Urgell de Tàrrega

A nivell local, nosaltres vam presentar una moció per propiciar el laïcisme de l’ajuntament que va ser rebutjada. I hem votat en contra de les obres d’arranjament el carrer Urgell que a hores d’ara s’estan duent a terme. I hi vam votar en contra no perquè no volguéssim les obres, sinó perquè la rectoria quedava exempta de pagar els impostos corresponents, i havíem de fer-nos càrrec dels seus 1700 € entre tots, és a dir, a pagar l’Ajuntament.
Va ser un vot dit i fet on corresponia, és a dir en dos Plens municipals, i vam ser l’únic grup que vam votar en aquest sentit. Cal dir que va ser un vot de protesta i testimonial ben segurs que l’obra tiraria endavant en benefici dels veïns. Però no vam voler deixar passar l’ocasió per fer una denúncia del que pensem que és un despropòsit més d’aquest estat espanyol, i d’una certa part de  Catalunya, tan retrògrads l’un i l’altra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada