dimecres, 29 de març del 2017

SUMA D’INCONCRECIONS, RETARDS I INCOMPLIMENTS DE LA JUNTA DE GOVERN

EL CALAIX DE LES CAUSES PERDUDES
Hi ha algunes frases que han passat a la cultura popular sobre els afers polítics i els qui intentem dur-los a terme d’una manera més o menys digna. Una d’elles és allò que “ a l’oposició hi fa molt fred” i una altra que recordo és que “ el govern ,desgasta, però l’oposició, desgasta doblement”.
Vénen aquestes reflexions a tomb pel fet que, quan hom disposa de majoria absoluta , sol fer i desfer al seu aire, mentre la resta intentem que es respectin els pactes , mocions aprovades i acords variats , intentant impedir que tot plegat se’n vagi al calaix de les causes perdudes, oblidades o incomplertes.
És en aquest sentit que avui em plau explicar tota la suma considerable d’inconcrecions, retards i incompliments de la junta de govern en relació a mocions aprovades en Ple municipal, o a  acords o pactes que havíem arribat amb aquest regidor, servidor de tots vostès, i amb el grup municipal Comú de Tàrrega ,  durant l’exercici 2016 i el que portem del 2017.
INCOMPLIMENTS
Incompliment 1. Destinació de 10.000€ dels pressupostos del 2015 per a partides socials del capítol Òrgans de Govern que no s’hagin executat.
Incompliment 2. Creació d’una nova partida que s’anomenarà “serveis socials i d’inserció laboral” per un import de 10.000€ en els pressupostos del 2016.
Incompliment 3. Destinació de 30.000€ a l’inici d’una nova inversió social per a la construcció d’una nova Escola Alba. Sembla que durant l’any 2017 es començarà a fer l’estudi preliminar, però amb un pressupost solament de 10.000€.
Incompliment 4. Reducció del 20% dels diners destinats als grups municipals i destinar-los a augmentar les subvencions de les entitats socials per un total de 3800€. S’han restat els diners els grups municipals , però no s’han destinat a les entitats socials de Tàrrega, la qual cosa fa més greu aquest incompliment.
PARALITZACIONS
Paralització 1. Moció aprovada en favor d’iniciar un estudi per implementar una tarifació social en alguns serveis municipals com l’Escola de Música i les Llars d’ Infants.
Paralització 2. Moció aprovada per dignificar la fossa comuna de soldats morts i enterrats al cementiri de  Tàrrega durant la guerra civil.
Paralització 3. Moció aprovada per iniciar actuacions en favor d’anar eliminant de les dependències municipals qualsevol  estructura que hi hagi  fabricada amb el potencial cancerigen anomenat  amiant ( uralita, rocalla, etc).
Paralització 4. Moció aprovada per anar eliminant l’ús de l’herbicida  cancerigen glifosat dels serveis de jardineria municipals, sobre la qual cosa en sabem poc i de manera fragmentada.
INCONCRECIONS I RETARDS
Inconcreció i retard 1.  Contractació d’un tècnic especialista per realitzar un estudi social sobre quines són en realitat les necessitats de la població targarina, a fi d’iniciar un programa de suport a la millora de la qualitat de vida de les persones en els aspectes  de sanitat i primeres necessitats.
Inconcreció i retard 2.  Elaboració d’un reglament per iniciar un programa de suport a certes  activitats econòmiques solidàries, ecològiques, artesanes, de cooperació, artístiques, culturals, etc.
Inconcreció i retard 3. Campanya divulgativa per informar la ciutadania dels diversos ajuts de suport per part de les institucions catalanes a  accions de reducció de despeses i consum energètic de particulars.
DESENCALLAR TEMES
I fins aquí sense voler ser exhaustius. Esperem que aquest escrit que faré arribar de manera personalitzada a la senyora aldaldessa, serveixi per desencallar alguns o tots els temes a que m’he referit.

Els regidors de l’oposició no tenim la majoria, i fins i tot alguns estem en una clara minoria, però no per això se’ns ha de menystenir a l’hora d’acomplir el que està pactat i el que s’ha aprovat en els Plens Municipals. No és altra cosa que saber complir amb  la paraula donada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada