dissabte, 23 de març del 2019

En suport de la vaga feminista del 8 de març

Tal com expressa el Manifest de la Vaga Feminista del dia 8 de març a Catalunya, al qual s'han adherit més de 350 organitzacions: el 8 de març, les dones de tot el món estem convocades a la VAGA FEMINISTA. I també tots els homes que s'hi sentin identificats amb les reivindicacions que expressa el manifest. [aquest article es va publicar a la revista del 8 de març]
En aquest manifest, elaborat pels moviment feministes, se citen desenes de reivindicacions que han estat consensuades per centenars de dones diverses que s'han estat reunint des de fa mesos, i que han aportat les seves experiències de lluita.
Hi destaquen els següents apartats de reivindicacions:
  • Prou d'opressió per les nostres orientacions i identitats sexuals.
  • Prou d'ingerències en les decisions sobre els nostres cossos.
  • Prou de violència institucional contra les nostres llibertats.
  • Prou de criminalització de la protesta.
  • Prou de malabarismes a les nostres vides.
  • Prou de discriminació salarial, de menyspreu i d'assetjament sexual en l' àmbit del treball.
  • Prou d'explotació i destrucció de la vida del planeta.
  • Prou d'educació sexista, racista i colonial.
  • Prou de racisme i exclusió. Obrim fronteres.
  • Prou de desprotecció de les víctimes de tracta, amb finalitats d'explotació sexual.
I acaba dient: cap dona és il·legal!
Ens volem vives, feministes, combatives i rebels!
Avui la vaga feminista no s'acaba: seguirem fins a aconseguir el món que volem.
El Grup Municipal Comú de Tàrrega com a gest més clar d'adhesió al manifest i a la mateixa vaga hem presentat una moció al Ple del mes de febrer que no ha pogut ser debatuda per manca de consens, cosa que s'arreglarà per al proper Ple Municipal. Però sí que s'ha pogut aconseguir una declaració institucional de tot el Consistori en favor de les reivindicacions feministes i de suport a la Vaga del dia 8 de març.
Entre altres coses demanarem que es faci una avaluació des d'una perspectiva de gènere dels pressupostos municipals i de les contractacions realitzades, per corregir la bretxa salarial i evitar condicions de precarització, així com conèixer els pressupostos que l'Ajuntament dedica a polítiques d'igualtat.
També que tot l'alumnat del municipi participi en programes de diversitat sexual i afectiva i de coeducació abans de finalitzar l'educació obligatòria. Promoure una xarxa d'educadors per a la no-discriminació i dedicar-hi uns diners en els pressupostos.
I també vetllar per la representació de les dones migrades, amb capacitats diverses i LGBTI en el personal contractat de la institució municipal i que estiguin representades en els òrgans de decisió i comissions.
COMÚ DE TÀRREGA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada