dijous, 30 d’abril del 2015

Un 1 de Maig especial.

UN 1 DE MAIG ESPECIAL
Es commemora el 1 de maig com el Dia Internacional dels Treballadors o del Treball des de 1889 , en record d’uns fets luctuosos que van succeir a Xicago uns anys abans amb molts treballadors morts i ferits a mans de la policia en una manifestació i amb 5 condemnats a mort. El motiu era la reivindicació de les 8 hores de jornada laboral.
Durant el franquisme es convertí en una mostra de l’ únic sindicat que hi havia amb actuacions de “ los coros i danzas “ de caire folklòric davant del dictador. I durant molts anys, després de la dictadura, havia estat una jornada re¡vindicativa amb una forta participació en els actes i manifestacions.
Als últims anys havia decaigut la seva força coincidint amb els anys de falsa bonança econòmca i descrèdit sndical, fins que ara mateix ha tornat a ser una de les jornades de més força i empenta reivindicativa de tot l any, sobretot perquè els atacs als drets dels treballadors no tenen aturador i els nivells de precarietat i falta de treball són gravíssims.
Enguany, amb motiu de l’ERE temporal de l ‘empresa INDOX de la nostra ciutat, i per donar suport als treballadors que pateixen aquest conflicte labora, s’ ha decidit que es produís la manifestació reivindicativa a Tàrrega. Serà a les 12,30 a la plaça Riambau de la ciutat. El lema serà el següent “ Precarietat és explotació” amb les reivindicacions concretes de reclamar salaris dignes i més protecció social.

Demanem a tots els nostres seguidors que vulguin assistir a aquest acte per fer costat als que pateixen els estralls de la crisi provocada per les forces dominants de la nostra societat, com sempre en perjudici dels més vulnerables.
Per tant, demanem solidaritat i suport als treballadors d’ INDOX

Us hi esperem a tots/es

Joan Fornsubirà

Comú de Tàrrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada