divendres, 13 de maig del 2016

ENS CAL UN CANVI EN PROFUNDITAT

Tradicionalment però ara encara més, el Tribunal Constitucional actua com una arma contra el govern català y contra Catalunya globalment. No és un tribunal, és un òrgan del nacionalisme espanyol més ranci al servei del partit del govern de l ‘Estat. No és casualitat que el seu president sigui militant del PP i el nomenament dels jutges els realitzen els polítics segons la relació de forces que tenen al Parlament espanyol. Per tant, el PP té també majoria absoluta al Tribunal Constitucional.
No tinc cap respecte por aquest pseudotribunal ni pels membres de la seva majoria absoluta. Es la demostració més palpable i evident de la democràcia precària que existeix ara mateix a Espanya. Una cosa ridícula que és motiu de riota en tota Europa y avergonyeix totes les persones mínimament informades.
De manera repetitiva, sense mirament de cap mena, han anat tombant, una darrera l ‘altra, la majoria de lleis que s’han aprovat al Parlament català, la qual cosa demostra que la cotilla de la Constitución española ens oprimeix de manera indiscutible. Darrerament, han estat les lleis següents les que han declarat inconstitucionals: la del fracking, la dels horaris comercials, la de la pobresa energètica, la de l’agència tributària, la de matèries audiovisuals, la de les consultes populars, la de comerç, la de la conselleria d’exteriors, la dels impostos als bancs, la del codi de consum, la de Procés Constituent i la de la igualtat efectiva.
És desesperant veure l’obcecació de la dreta espanyola contra l’autonomia catalana i la utilització que fan de les institucions de l’estat per lluitar-hi en contra. No hi ha cap mena d’esforç de la seva part per procurar evidenciar una Espanya atractiva per a nosaltres en què ens hi poguéssim sentir a gust. No sembla que hi hagi res a fer amb aquesta gent tan radicalment tancada a qualsevol principi democràtic. Per a ells, només val la pura llei de la força legal, d’una legalitat sense cap mena d’independència.
La necessitat d’ un canvi, per tant, és inqüestionable. Amb aquesta gent no hi ha res a fer. I no hi haurà mai res a fer. I no solament ho dic per la qüestió catalana i el procés de centralització que estan duent a terme, sinó per la majoria de les altres coses que funcionen fatal i cada vegada pitjor ( assumptes econòmics, socials, etc).
I com deia la setmana passada, el canvi l’entenem de manera mot diferent els que ens diem forces “ del canvi”. Opino que la situació espanyola es tan extremament negativa que s’ imposa la necessitat del canvi en profunditat, enfront dels altres canvis, majorment de maquillatge .

En això estem “En Comú Podem” a Catalunya, “Compromís” al País Valencià, “En Marea” a Galícia i la coalició entre Podemos i IU a la resta d’ Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada