dissabte, 8 d’octubre del 2016

De les passades eleccions generals espanyoles he constatat el següent:

-       En Comú Podem hem guanyat les eleccions a Catalunya. Efectivament, de nou hem repetit el triomf a Catalunya tot i ser una força de l’esquerra transformadora. Això hem porta a pensar que a la majoria dels catalans els estem convencent que calen canvis en profunditat en matèria econòmica, social i de renovació democràtica en general.
-       En Comú Podem hem tret un molt bon resultat a la demarcació de Lleida, essent  de nou també la primera força a la ciutat de Lleida., cosa impensable fa ben poc temps. En Jaume Moya ha guanyat de nou la seva acta de diputat provincial de manera ben còmoda.
-       A la ciutat de Tàrrega hem guanyat alguns vots, de manera que prop de 1100 persones ens han votat amb un percentatge de més del 17% dels vots emesos, en un resultat molt positiu des del meu punt de vista i inèdit fins ara.
-       A Espanya Unidos  Podemos no hem aconseguit els resultats que ens deien totes les enquestes i sembla ser que més d ‘un milió de vots amb els qals comptàvem s’han quedta a casa. Potser votants d’ Iu que no han volgut votar la moderació de Podemos o votants de Podemos que no han volgut votar la radicalitat d’ IU.
-       No obstant , hem mantingut els 71 diputats que teníem , cosa gens menyspreable si pensem que tot plegat no fa ni dos anys que ha començat.
-        El vot de la dreta s ha reagrupat a l ‘entorn del PP a costa de Ciudadanos , segurament er frenar les possibilitats que Unidos Podemos poguéssim arribar al govern junt amb el PSOE.
-       A la ciutat de Tàrrega 585 electors han optat pel PP, cosa per a mi incomprensible si tenim en compte que estem parlant del partit més corrupte d’ Europa, com a mínim.
A la vista de l ‘anteriors es poden treure les següents conclusions:
-       A Catalunya  tenim un comportament electoral radialment diferent al comportament espanyol, on la corrupció i tot el que esta passant no desmoralitza l’electorat de la dreta que vota en bloc.
-       No obstant el bipartidisme s’ha acabat definitivament essent que Unidos Podemos hem arribat per quedar-nos, i presentar batalla política des de l ‘oposició i batalla electoral en properes eleccions amb ànims de victòria quan els desencantats que s’han abstingut vegin que és molt pitjor quedar-se a casa que no pas  anar a votar encara que  sigui a una opció no del tot satisfactòria.
-        A Catalunya, En Comú Podem ens estem implantant amb molta solvència en moltes zones fins i tot rurals la qual cosa ens permetrà també plantejar-nos altres fites futures com treure uns molt bons resultats en les autonòmiques i en les municipals.
-        
-       El mateix penso que està passant a la ciutat de Tàrrega on mai havíem passat de 350 vots i ara estem a frec dels 1100 sufragis. Caldrà anar fonamentant i eixamplant aquests avenços.
-       S’imposa la creació d’un nou subjecte polític permanent de la confluència En Comú Podem, amb estructura i implantació en tots els municipis de Catalunya, com a forma bàsica i sostenible d’arribar a més quotes de poder per poder crear una societat més justa i igualitària.
-       Una darrera cosa, opino que els votants targarins i targarines el PP s’ho haurien de fer mirar, i segur que de la revisió en sortiria alguna característica , la naturalesa de la qual no vull qualificar per discreció.

-       Ah, em deixava un tema que segur que alguns  estàveu esperant des del principi. Jo, amics, nosaltres, continuem defensant un referèndum concertat, lliure i vinculant del poble de Catalunya per decidir si volem o no ser independents. Primer perquè és la nostra convicció i segon perquè no sembla que electoralment ens vagi gens malament, i suposem que la gent que ens vota, que és la majoria de moment, estarà d’acord amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada