dimecres, 23 de novembre del 2016

PROPOSTES QUE COMU DE TÀRREGA PRESENTAREM EN ELS PROPERS PRESSUPOSTOS


Al novembre toca aprovar els pressupostos del 2017 a l ‘ajuntament. No cal dir que els pressupostos esdevenen cada any una peça clau de tota l’acció de govern, ja que en ells es preveuen els diners de què es podrà disposar i les depeses que es podran dur a terme en benefici de la ciutat.
Quan hom opta per un grup o un altre perquè  governi la ciutat en les eleccions municipals , en gran part,  es dóna la clau dels diners als que han merescut la confiança de la majoria, i és a ells a qui toca demanar responsabilitats del que s’ha fet i del que no s’ha fet en aquells anys concrets en què han estat en el govern municipal.
Poc o molt, l’oposició podem dir la nostra i fer propostes que, segons com siguin i com s’hagin elaborat, podran tenir més o menys èxit. Nosaltres hem escollit d’intentar col·laborar amb la junta de govern a canvi de mesures socials que a nosaltres ens semblen prou importants. Així ho hem fet en l’exercici 2016 i pretenem fer-ho també en el 2017.
En una altra ocasió ja faré una anàlisi del que ha estat el pacte de pressupostos entre Comú de Tàrrega i la Junta de Govern, però avui em referiré al que volem proposar en aquest nou període de 2017. Són aquestes mesures, tot i que no són pas exhaustives i poden ser ampliades properament:

1- Estudis d’anàlisis  socials
-Realització d’un estudi  sociològic municipal  sobre la realitat de la població targarina pel que fa a les necessitats socials. Es coneix com un MAPA SOCIAL.
-Estudiar les necessitats d’urgència alimentària de la població targarina, sobretot pel que fa als nens i les nenes que es beneficien dels menjadors escolar al llarg del curs, o en qualsevol altre tram de la població que requereixi ajuda en forma de menjador públic.
2- Salut i sanitat
-Habilitar un sistema  totalment subvencionat i universal de dotació d’aparells per ala gent gran a fi que puguin demanar ajuda quan estiguin sols i no puguin valdre’s per ells mateixos.
- Habilitar un sistema d’ajudes d’odontologia i oftalmologia per a persones amb dificultats i que  no entren dins els col·lectius atesos pels Serveis Socials.
- Dotar les entitats d’atenció al ciutadà necessitat de Tàrrega de recursos per atendre les demandes sovintejades que tenen de medicaments de famílies sense recursos.
3- Formació
-Dotar les entitats d’atenció als ciutadans necessitats de Tàrrega de recursos suficients per  atendre les accions de formació . Concretament per a la contractació de professors/ monitors per atendre nens i joves en risc d’exclusió.
-Crear una aula de repàs i ajuda per fer els deures escolars per a alumnes de primària i secundària amb dificultats d’aprenentatge per causa del seu origen. A la Creu Roja existeix un projecte anomenat “ Èxit escolar” que no disposa de recursos.
-Realitzar cursos de preparació per poder aprovar la prova de nacionalitat espanyola que és obligatòria per als estrangers que volen nacionalitzar-se.
4- Administració
-Aportació econòmica per ajudar en l’administració i atenció al públic de les entitats d’atenció al ciutadà necessitat.
5- Urbanisme
Contractació d’un equip de restauració i arranjament de les  voreres de la ciutat .
6- Medi ambient

Inici d’un Pla d’estalvi energètic habilitant sistemes d ‘estalvi integral energètic  en dependència de titularitat municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada