dissabte, 12 de novembre del 2016

UNA NOVA ESPANYA HA APAREGUT I ESTA CREIXENT




 Les abstencions de la major part dels diputats del PSOE acaben de fer president d’ Espanya Mariano Rajoy . S’ha confirmat que els dos partits del bipartidisme han unit esforços i vots per poder continuar quatre anys més amb un estat de coses que molts considerem inaguantable.
No es tracta solament del cas de Catalunya i els seus legítims i majoritaris anhels de proclamar allò que vol ser com a nació, sinó de multitud d’aspectes de la nostra vida que ja van sent  insuportables per als esperits amb un mínim de sensibilitat democràtica i social.
Passo a esmentar els 15  que a mi em produeixen més rebuig i fàstic:
1-    Submissió als designis de la troyka  i de la UE que ens suposarà molts milers de milions de retallades a causa del dèficit i el deute públic, i que es traduiran en retallades de l’estat del benestar de les classes mitges i treballadores.
2-    Unes condicions laborals inaguantables, amb sous baixíssims i precarietat pràcticament al 100% dels contractes, amb una discriminació afegida de les condicions de les dones que fa esfereir.
3-    Una  forma d’estat monàrquica  amb un rei continuista totalment sotmès als poderosos i a les elits econòmiques i polítiques.
4-    Ser el país del món després de Cambodja amb més morts i  desapareguts  sense identificar enterrats en fosses comunes sense control , conseqüència de la falta de justícia pels crims del franquisme durant la guerra civil i en la postguerra.
5-    Ser el país de la UE on han crescut  més el nivell de pobresa i també el de riquesa, és a dir, en  què els rics són cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres.
6-    Que els bancs i caixes hagin tornat solament el 5% del que van rebre de diners públics per rescatar -los, i que presumiblement ja no en tornaran cap més , quan ens havien dit que els tornarien tots.
7-    Que hi hagi un frau fiscal de 80.000 milions anuals provinents en gran part de les grans empreses i corporacions que , a més, tenen la tira de filials en paradisos fiscals.
8-    Que els autèntics poderosos siguin les grans empreses i corporacions energètiques i  bancàries i que dominin  la vida política del país, als quals els governants de la dreta reten obediència.
9-    Que la corrupció no hagi passat factura prou decisiva en les eleccions recents i que el partit més corrupte de la UE i de la història d’Espanya torni a tenir el govern i que , altres partits , pretesament d ‘esquerres o centre ho hagin fet possible.
10- Que la cúpula del poder judicial estigui polititzada fins al punt que el President del Tribunal Constitucional hagi estat  militant del PP i ho hagi amagat sense que hagi passat res.
11- Que la pobresa cultural de la gent sigui tan abismal, que a sobre molts ho portin com a bandera i que , per exemple , una festa on se celebra el patiment dels animals en sigui el seu tret més notable
12- Que l ‘accés a la universitat s’hagi encarit fins a fer-lo pràcticament impossible per a les famílies treballadores.
13- Que molts joves hagin d’anar a l’estranger a treballar perquè aquí no hi ha feina.
14- Que els privilegis de l’església catòlica estiguin al nivell que eren durant al franquisme i que  inclús hagin augmentat.
15- Que la dreta més reaccionària estigui dominant els mitjans de comunicació espanyols escrits i les televisions sense cap mena de pluralitat informativa digna d’aquest nom.

No obstant, una nova Espanya ha aparegut i està creixent. L’Espanya del que és honest, del que és just, de la cultura i de la igualtat. Una Espanya que encara els poders han pogut relegar a un segon terme, però no per gaire temps. Una Espanya que serà capdavantera i còmplice d’altres països de la UE que diran prou als abusos dels poderosos , de la banca, de la troyka , del poder militar , de les corporacions energètiques i del capital financer que tot ho domina i emmerda. Una Espanya que coincidirà amb les nacions que la composen per propiciar processos de llibertat en tot allò que signifiqui dret d escollir el  propi destí de cadascuna d‘elles.
L‘Espanya, en resum, de la gent  de bona voluntat i netedat d esperit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada